Лікарі б’ють на сполох: хвиля кору накриває Вінниччину

Лікарі б’ють на сполох: хвиля кору накриває Вінниччину

За перший тиждень року захворіло на 41% більше, ніж за останні сім днів 2018

Епідемія кору накриває Вінниччину. Від початку цього року показник захворюваності  невблаганно поповз угору – інформує «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України».

Від початку цього року в області зафіксовано 524 випадки захворювання на кір.  Причому, вже 307 людей захворіли тільки за другий тиждень. Це на 41% перевищує показник першого тижня року. Більшість із тих, що хворіють на цю недугу, становлять діти. Їхня чисельність серед  тих, що занедужали вже цьогоріч, становить 288 осіб. Таким чином, показник рівня дитячої захворюваності становить 99 випадків на 100 тисяч населення, тоді як загальний показник (з урахування усіх вікових груп) склав 33 випадки на 100 тисяч. Що також немало.

Випадки захворювання були зафіксовані в усіх районах області та у самій Вінниці. Виняток становить лише Муровано-Куриловецький район, який ця біда поки що обминає в цьому році. Найбільше хворих зареєстровано, звісно, в самому обласному центрі. Тут занедужало аж 163-є людей. На другому місці у цьому не вельми престижному рейтингу, із 46 випадками захворювання, посідає Вінницький район. На третій сходинці з показником у 35 випадків – Барський район.

Медики також загостюють увагу на тому, що 70% від усіх захворілих не мали щеплення від кору. Тому лікарі наголошують: єдиний вихід із ситуації – це повна вакцинація усього населення. Тільки за такої умови можна буде зупинити поширення хвороби. Із втішного можна лише сказати, що летальних наслідків кору цьогоріч ще не було.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: