Після вибухів у Калинівці селянам Вінниччини забороняють пасти корів

Після вибухів у Калинівці селянам Вінниччини забороняють пасти корів
фото: Vlasno.info

Причиною заборони є ризик натрапити на снаряд, який ще не здетонував

Мешканці села Павлівка Калинівського району Вінницької області після вибухів на складі боєприпасів не випасають череду корів, повідомляє місцеве видання Vlasno.info.

Причиною є ризик натрапити на снаряд, який ще не здетонував. Про це повідомив Павлівський сільський голова Віктор Кособуцький.  «Правда, в тій частині села, що ближче до Гущинців (село Калинівського району у п'яти кілометрах, якщо напряму, від Павлівки — ред.), виганяють корів. З того боку ліс вже обстежений, і там є луки посеред лісу, де добре все видно. Вони тільки перший тиждень після вибухів не пасли. А з цього боку села, дійсно, власники корів тримають їх вдома. Бо в лісі триває розмінування. Рятувальники сказали, що до 27 листопада в ліс заходити не можна. Люди послухали, не женуть. Бо, не дай Бог, корова наступить на щось, і воно рване. А худоба зараз недешева, від 20 тисяч коштує», - говорить чоловік. 

За словами Віктора Кособуцького, загалом у Павлівці тримають близько 400 голів худоби. Має село півтори тисячі дворів, а мешкає у ньому майже 4 тис. людей.

Нагадаємо, як повідомляв «Главком», в ніч на 27 вересня в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Військова прокуратура внесла до ЄРДР відомості за фактом вчинення диверсії у місті Калинівка Вінницької області, де напередодні сталася пожежа на військових складах, загалом відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні. 

Президент Петро Порошенко звернувся до керівників Генпрокуратури, СБУ, Нацполіції з вимогою знайти і притягнути до відповідальності винних у трагедії в Калинівці Вінницької області.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Читайте також статтю «Главкома»: Провісники Апокаліпсиса. Що передувало вибухам у Калинівці і чому про це мовчить влада?

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: