У Вінниці перевірять систему оповіщення

У Вінниці перевірять систему оповіщення

Вінничан просять зберігати спокій

22 листопада з 13:55 до 15:00 буде проводитись річна комплексна перевірка обласної системи оповіщення. У зв’язку з цим у місті буде запущено електросирени (сигнал «Увага всім»). Ця процедура відбувається щорічно. Прохання зберігати спокій та займатись повсякденними справами.
Про це інформує прес-служба Вінницької міськради, повідомляє «Главком».
«Взагалі, система оповіщення населення про надзвичайні ситуації призначена для передачі екстрених повідомлень у випадку аварій, техногенних і природних катастроф, а також у разі бойових дій. Тому для будь-якого населеного пункту важливо мати працюючу систему оповіщення, яка могла б швидко привернути увагу якомога більшої кількості мешканців до можливої небезпеки», - йдеться у повідомленні.
«Чергове тестування обласної системи оповіщення відбудеться 22 листопада. Тому людям, які цього дня почують звуки сирени, не варто панікувати, адже це буде проста перевірка», – зазначив начальник відділу з надзвичайних ситуацій, мобілізаційної та оборонної роботи та режиму секретності Олег Парфілов.
Вінничани мають знати, що почувши звуки сирени (що означає сигнал «Увага всім») у будь-який інший день (крім 22 листопада) потрібно одразу включити телевізор або радіо, де буде можливість дізнатись, яка саме небезпека загрожує місту. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: