У Вінниці реставрують музей-садибу Коцюбинського

У Вінниці реставрують музей-садибу Коцюбинського

Реставрація виконуватиметься за технологіями, які допоможуть зберегти автентичний зовнішній вигляд будівлі

Цього року у місті Вінниця коштом міського бюджету реставрують пам’ятку архітектури національного значення – музей-садибу Михайла Коцюбинського.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької міської ради.

«Вже наприкінці весни у Вінниці розпочнуться роботи з реставрації пам’ятки архітектури національного значення «Садиба письменника і громадського діяча М. М. Коцюбинського». Тут не лише буде реставровано сам будинок, де жив письменник, а й осучаснено експозицію», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перший етап реставраційних робіт розпочнеться у другій половині травня. У будівлі музею планують відремонтувати і утеплити дах, відновити підлогу та замінити вікна, а також облаштувати сучасну систему опалення. Проведуть і внутрішні відновлювальні роботи.

Реставрація виконуватиметься за технологіями, які допоможуть зберегти автентичний зовнішній вигляд будівлі.

У подальшому планується реставрувати ще й комору і сторожку, розташовані на території музею-садиби Михайла Коцюбинського.

Усі роботи будуть виконані в межах реалізації «Програми реставрації об’єктів культурної спадщини на територіях населених пунктів, що входять до складу Вінницької міської об’єднаної територіальної на 2018-202 роки».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: