В магазинах Вінниці подорожчали овочі, м’ясо, крупи та молоко

В магазинах Вінниці подорожчали овочі, м’ясо, крупи та молоко

Підвищення цін на овочеву продукцію викликано не лише карантином, а й сезонним фактором

З 18 по 27 березня у продуктових магазинах Вінницької області найбільше подорожчали овочі. Так, капуста подорожчала на 61,8%, цибуля ріпчаста на 37,5%, морква на 10,3%, картопля на 23%.

Як зауважили в Департаменті міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації, підвищення цін на овочеву продукцію викликано не лише карантином, а й сезонним фактором.

Зростання цін також спостерігається на крупах: гречка піднялась в ціні на 16,1%, рис на 13,6%, манна крупа та горох на 9,3%. Зросла в ціні й молочна продукція: сметана на 21%, масло вершкове фасоване на 5,5%, молоко на 4,7%, кефір на 3%.

М’ясо та м’ясні продукти в середньому подорожчали на 5%. Є і продукти харчування, ціни на які зменшились, а саме: сало на 11,8%, крупа вівсяна на 9,7%, макаронні вироби вітчизняного виробництва на 5,2%. З 18 березня Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА щоденно контролює ціни на соціально значущі продукти харчування у магазинах.

«Ціни в роздрібній мережі залежать від виробника харчової продукції, посередника та постачальника такої продукції, а також від торгівельного закладу. Тому, вартість на продукцію може зростати по всьому ланцюжку виробництва та доставки», – відповіли у Департаменті міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: