Військового з Вінниці, якого отруїли на вокзалі у Києві, суд визнав загиблим в АТО

Військового з Вінниці, якого отруїли на вокзалі у Києві, суд визнав загиблим в АТО

Військовий комісаріат як відповідач у справі написав апеляційну скаргу на таке рішення

У лютому 2016 року тіло військовослужбовця із Вінниці знайшли на київському залізничному вокзалі, коли він повертався із зони проведення антитерористичної операції до Вінниці. У ході слідства з'ясувалося, що військовослужбовця Сергія Васильєва отруїли. Вінницький міський суд натомість визнав факт загибелі Сергія Васильєва у зоні проведення антитерористичної операції. Про це інформує Vlasno.info із посиланням на рішення Вінницького міського суду у справі за позовом дружини загиблого до міськради та військкомату щодо визнання чоловіка загиблим у зоні проведення антитерористичної операції.

Кримінальне провадження розпочали за фактом умисного вбивства. Слідство вело Солом'янське управління поліції ГУ НП у місті Києві. Згодом, як з'ясувалося, справу перекваліфікували та розслідували вже за фактом умисного вбивства із корисливих мотивів, оскільки вбитого зловмисники пограбували, забравши його гаманець, у якому були і платіжні картки, на які йому перераховувалися кошти за час служби в АТО.

«Згідно висновку експерта Київського міського клінічного бюро судово-медичної експертизи вбачається, що смерть настала від комбінованого отруєння етиловим спиртом і клозапіном (лепонексом). Висновок зроблено на основі таких даних: наявність в крові, в сечі етанолу, клозапіну в крові, нирках, печінці, стінках шлунку, патологічні зміни в тканині головного мозку, характерні для токсичної дії препаратів, токсична дія на міокард, наявність гострої серцевої недостатності», – йдеться у судовому рішенні.

Клозапан, як відомо, належить до психотропних речовин та у випадку взаємодії із алкоголем може призвести до летальних наслідків.

Вінницький міський суд натомість визнав факт загибелі Сергія Васильєва у зоні проведення антитерористичної операції. «Є всі достатні підстави вважати, що смерть настала під час виконання ним обов"язків з проходження військової служби, що пов'язана з призовом по мобілізації військовослужбовця в район проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей, тобто смерть військовослужбовця настала в ході проведення АТО», – вирішив суд. Військовий комісаріат як відповідач у справі написав апеляційну скаргу на таке рішення. Відтак, справу переглянуть в Апеляційному суді Вінницької області. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: