Апарат, що вперше пролетів повз Плутон, надіслав нове фото

Апарат, що вперше пролетів повз Плутон, надіслав нове фото
New Horizons

Станція New Horizons зробила найвіддаленішу від Землі фотосесію

Міжпланетна станція New Horizons поставила новий рекорд, отримавши знімки небесних тіл з максимальної наразі відстані від Землі. Попередній рекорд належав апарату «Вояджер-1» і протримався майже 28 років, йдеться в прес-релізі на сайті місії.

New Horizons — перший космічний апарат, що пролетів повз Плутон на близькій відстані. Завдяки йому дослідникам вдалося дізнатися, що на Плутоні є кріовулкани, льодовики, гірські ланцюги і ознаки підповерхневого океану, а також вперше побачити супутники Харон, Нікту, Гідру і Кербер в деталях.

Передача накопиченої інформації зайняла понад п'ятнадцять місяців.

5 грудня 2017 року, за два тижні до переходу в «сплячку», апарат за допомогою камери LORRI (Long Range Reconnaissance Imager) отримав навігаційний знімок, на якому виявилося відображене розсіяне зоряне скупчення NGC 3532 «Колодязь Бажань» із сузір'я Кіля.

Фото, зроблене New Horizons Фото, зроблене New Horizons

У момент зйомки космічна станція перебувала на відстані 6,12 мільярдів кілометрів від Землі. Таким чином, вона побила попередній рекорд, встановлений в лютому 1990 року, коли апарат «Вояджер-1» отримав знамениту фотографію Pale Blue Dot з відстані близько 6,06 мільярдів кілометрів від Землі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: