Google заборонив програми для майнінга криптовалют в Play Market

Google заборонив програми для майнінга криптовалют в Play Market

Заборона Google слідує за аналогічним рішенням Apple, яка відновила свої власні умови для розробників в червні

Компанія Google оновила Центр правил для розробників, додавши нові категорії забороненого контенту, зокрема - програми для майнингу криптовалюти на пристроях. При цьому додатки, які регулюють майнінг дистанційно, все ще можна знайти, пише НВ з посиланням на Mashable.

«Ми не дозволяємо додатки які добувають криптовалюту на пристроях. У той же час, ми дозволяємо додатки, які дистанційно керують розробкою крипто валют», - йдеться в новій політиці Google.

Звичайно, в більшості випадків ваш смартфон просто не має достатньої потужності для майнингу криптовалюти. Однак, великою проблемою є ситуація, коли розробники приховують програмне забезпечення для кріитодобування в інших додатках, не повідомляючи користувачів. Це проблема зберігається в Play Store протягом кількох років.

Згідно з новими правилами, до заборонених тепер належать такі додатки, як MinerGate, Crypto Miner, NeoNeonMiner і подібні. У квітні Google також заборонив розміщувати розширення для майнингу криптовалют в Chrome Web Store.

Заборона Google слідує за аналогічним рішенням Apple, яка відновила свої власні умови для розробників в червні. Apple, однак, пішла ще далі, також забороняючи додатки, які використовують  криптовалюту як стимул для завантаження додатків або активності в соціальних мережах. Крім того, під заборону потрапили додатки з засиллям реклами, де після будь-якої дії користувача програма показує рекламу, а також категорія ПО, що свідомо вводить користувачів в оману.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: