Каліфорнія видала перший дозвіл на перевезення пасажирів безпілотними автомобілями

Каліфорнія видала перший дозвіл на перевезення пасажирів безпілотними автомобілями
Zoox стала першою, що отримала дозвіл на перевезення пасажирів

Каліфорнія дозволила возити пасажирів безпілотними автомобілями Zoox

Комісія з питань комунального обслуговування штату Каліфорнія видала перший дозвіл на перевезення пасажирів безпілотними автомобілями. Дозвіл отримала компанія Zoox, він буде чинний протягом трьох років, повідомляє TechCrunch.

З розвитком технологій безпілотних автомобілів все більше компаній переходять від випробувань на закритих полігонах до випробувань на дорогах загального користування, однак всередині машин і раніше знаходяться інженери і водії-випробувачі, а не звичайні пасажири - до такого рівня поки що дійшли тільки окремі компанії, які володіють великими ресурсами.

У Каліфорнії випробоувати на дорогах загального користування свої безпілотні машини можуть більше 60 компаній, однак Zoox стала першою, що отримала дозвіл на перевезення пасажирів. У різних штатах США по-різному регулюються подібні експерименти і лояльніше, ніж Каліфорнія, до безпілотних автомобілів відноситься тільки Аризона, де Waymo недавно дозволили перевозити пасажирів на комерційній основі (причому експеримент пройде в тому ж місті, в якому на початку цього року відбулася перша в історії смерть пішохода з вини безпілотного автомобіля Uber).

На час випробувань Zoox заборонено брати з пасажирів плату, а безпілотний автомобіль будуть страхувати від помилок фахівці компанії. Дозвіл, отриманий компанією, буде діяти до грудня 2021 року. У планах Zoox до 2020 року запустити сервіс безпілотного таксі з автопарком з повністю автономних електромобілів.

TechCrunch окремо зазначає, що у Комісії з питань комунального обслуговування штату Каліфорнія заплановано два таких експерименти, причому в рамках другого передбачається, що компанії-учасники запустять машини вже без водіїв-випробувачів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: