Китай покаже макет модуля нової космічної станції

Китай покаже макет модуля нової космічної станції

Китайський проект космічної станції був презентований у ході 5-ї міжнародної наукової конференції у Сіані

Космічна станція стане першою для Китаю постійною науково-дослідною лабораторією

На 12-му міжнародному авіасалоні, який відкриється в листопаді цього року у Чжухаї (Китай), буде представлена модель базового модуля перспективної космічної станції «Тяньхе» в натуральну величину.

Китайський проект космічної станції незабаром буде вперше презентовано публіці. Про це стало відомо у ході 5-ї міжнародної наукової конференції пілотованої космонавтики в Сіані, адміністративному центрі провінції Шеньсі на північному заході Китаю.

Космічна станція стане першою для Китаю постійною науково-дослідною лабораторією. До постійного складу екіпажу входитиме три людини, під час зміни екіпажу на борту станції протягом короткого часу зможе перебувати до шести осіб, повідомив керівник канцелярії програми пілотованої космонавтики Китаю Хао Чунь.

Перспективна станція буде складатися з трьох частин, включаючи базовий модуль і два лабораторних модулі. Маса кожного з них буде досягати 20 тонн.

Зокрема базовий модуль, що включає три відсіки: стикувальний, службовий і приборно-агрегатний, являє собою центр управління станції. Він оснащений п'ятьма стикувальними вузлами: три служать для з'єднання з іншими модулями, два - з космічними кораблями. У модулі також встановлені ілюмінатори для виходу космонавтів у відкритий космос.

Довжина модуля становить 16,6 метра, діаметр двох його частин - 2,8 і 4,2 м.

Згідно з планом, збірка китайської космічної станції на орбіті з окремих частин буде завершена приблизно в 2022 році.

Нагадаємо, Росія відмовилася запускати у космос український супутник.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: