Агентство NASA скасувало візит директора «Роскосмосу» до США

Агентство NASA скасувало візит директора «Роскосмосу» до США
Рогозіна не пустили до США, бо він - «один з провідних архітекторів кремлівської агресії відносно сусідів»

Рогозіна не схотіли бачити у США через позицію американських сенаторів

Поїздку директора «Роскосмосу» Дмитра Рогозіна в США, яка була запланована на лютий 2019 р скасували через критику американських сенаторів, розповів в телефонному інтерв'ю The Washington Post керівник NASA Джим Брайденстайн, пишуть «Ведомости».

«Багато сенаторів заявили, що це [візит Рогозіна в США] не дуже гарна ідея. Я хотів врахувати інтереси сенаторів і скасував зустріч», - зазначив Брайденстайн. За його словами, запрошення Рогозіна було спробою поліпшити відносини з ним.

Про те, що візит Рогозіна в США відкладено, повідомила напередодні прес-секретар NASA Меган Пауерс. Вона зазначила, що нова дата поїздки не визначена. «Роскосмос», коментуючи цю інформацію, зажадав офіційних роз'яснень і підкреслив, що продовжує готувати «переговорну позицію» щодо співпраці з NASA.

Брайденстайн в жовтні 2018 р вперше відвідав Росію. Він побував в Зоряному містечку і виступив перед студентами МДУ. Також він був присутній на космодромі «Байконур» 11 жовтня, коли космічний корабель «Союз МС-10», запущений до МКС, не вийшов на орбіту через аварію носія.

У тому ж місяці, після візиту, він оголосив про те, що з Рогозіна, що знаходиться під санкціями США з 2014 р, тимчасово зняли обмеження, щоб він зміг приїхати до США. Рогозін мав відвідати два місця в місті Х'юстон (штат Техас): Космічний центр імені Ліндона Джонсона, де розробляються космічні кораблі і навчаються астронавти, і Університет Райса, в якому навчався Брайденстайн.

Плани про поїздку Рогозіна в США розкритикували демократи, в тому числі Джинн Шейхін, що входить в підкомітет в Сенаті, що відповідає за фінансування NASA. Вона підкреслила, що запрошення Рогозіна підриває позицію країни щодо Москви і що директор «Роскосмосу», колишній віце-прем'єр, - «один з провідних архітекторів кремлівської агресії відносно сусідів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: