Американці побудують військові бази в Іраку на кордоні з Сирією

Американці побудують військові бази в Іраку на кордоні з Сирією
Одна база буде знаходитися на північ від селища Ар-Румана в районі Каїм, а друга - на схід від району Рутба

Бази будуть розташовані в стратегічно важливих точках іраксько-сирійського кордону

Сполучені Штати Америки збудують дві нові військові бази в районі стику кордонів Іраку, Йорданії і Сирії, через який проходять важливі транспортні артерії. Про це повідомляє Анадолу.

Як повідомляється, бази будуть розташовані в стратегічно важливих точках іраксько-сирійського кордону. Одна база буде знаходитися на північ від селища Ар-Румана в районі Каїм, а друга - на схід від району Рутба.

Нагадаємо, в Білому домі підтвердили початок виведення американських військовослужбовців з Сирії після того, як президент Дональд Трамп заявив про перемогу США над бойовиками Ісламської держави в Сирії.

Група впливових сенаторів від обох партій направила лист в адміністрацію президента Дональда Трампа, в якому розкритикувала рішення залишити Сирію.

Курдські союзники США також розкритикували рішення Білого дому вивести війська з Сирії та повідомили, що вони можуть припинити боротьбу з «ІД» у разі наступу Туреччини.

Критично рішення Трампа сприйняли також в Берліні, а Париж заявив про намір залишити свої війська в Сирії та намагатися гарантувати безпеку союзникам міжнародної коаліції по боротьбі з тероризмом, зокрема, курдам з альянсу SDF.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: