Американські ув'язнені зламали тюремні планшети і через них вкрали 225 тисяч доларів

Американські ув'язнені зламали тюремні планшети і через них вкрали 225 тисяч доларів

Ув'язнені навчилися використовувати в своїх цілях вразливість програмного забезпечення

Група ув'язнених в штаті Айдахо скористалися вразливістю в тюремних планшетах JPay і завдала шкоди компанії на 225 тисяч доларів. JPay стягувала з ув'язнених плату за користування інтернетом і сервісами, але вони навчилися отримувати його безкоштовно.

За даними видання, 364 ув'язнених, які перебували в різних в'язницях штату, разом вкрали у JPay близько 225 тисяч доларів в «кредитах». Компанія використала кредитну систему і продавала доступ до цифрових сервісів, наприклад до електронної пошти, музики, ігор та грошових переказів. Але ув'язнені знайшли в ній вразливість і навчилися отримувати послуги безкоштовно.

«Вони навмисно експлуатували вразливість в JPay, щоб збільшити баланс своїх акаунтів. Вони знали систему JPay і знали, що насамперед потрібно зробити, щоб нарахувати собі кредити», -сказав Джефф Рей, представник департаменту корекції Айдахо.

Влада не розкрила, в чому конкретно полягала вразливість і скільки ув'язнених навчилися її використовувати. У JPay вже відновили близько 65 тисяч доларів збитку і призупинили можливість витрачати «кредити» на музику та ігри деяким ув'язненим, поки вони не розплатяться за боргами. За даними AP, більшість ув'язнених видали собі тисячі доларів в кредитах, а найбільшим використанням вразливості було призначення суми в розмірі 10 тисяч доларів.

JPay - приватна компанія, яка за певну плату пропонує американським ув'язненим використовувати планшети для доступу до зовнішнього світу. Користувачам потрібно окремо платити за доступ до електронної пошти, грошових переказів, ігор і музики. Пристрій компанії можуть купити члени сімей ув'язнених або вони самі, а також JPay іноді видають безкоштовно, як це зробили для 53 тисяч чоловік в тюрмах штату Нью-Йорк в 2018 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: