Асад зажадав 400 мільярдів доларів на відновлення Сирії

Асад зажадав 400 мільярдів доларів на відновлення Сирії

На відновлення Сирії піде 10-15 років, каже Асад

Башар Асад заявив, що на відновлення інфраструктури Сирії потрібно буде 400 млрд доларів. Про це президент Сирії сказав, зустрічаючись із російськими посадовцями, повідомив за підсумками зустрічі депутат Держдуми РФ Дмитро Саблін.

«Асад сказав, що буде потрібно близько 400 млрд доларів на відновлення інфраструктури Сирійської Арабської Республіки, на це піде, за його оцінками, від 10 до 15 років», - наводить його слова російський «Інтерфакс».

За словами депутата, Асад на зустрічі зазначив, що нанесені західною коаліцією авіаудари лише допомогли сирійському народові перестати боятися країни НАТО.

Як повідомлялося, Росія заявила, що підрозділи протиповітряної оборони сирійської армії змогли збити «значну частину» ракет коаліції. Говорилося, що відбулося збиття понад 70 крилатих ракет.

Натомість представник комітету начальників штабів збройних сил США, генерал-лейтенант сухопутних сил США Кеннет Маккензі заявив про успішність американської операції у Сирії. За його словами, жоден літак чи ракета, які були залучені до операції, не були збиті сирійською протиповітряною обороною

Супутникові знімки з місць нанесення авіаударів, надані компаніями DigitalGlobe і Planet.com, опублікувало CNN. Відзначається, що знімки демонструють, наскільки серйозний збиток понесли об'єкти, ймовірно причетні до сирійської програмі створення хімзброї.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив, що віддав наказ військовим почати точкові ракетні удари по Сирії. Він також додав, що до військової операції приєдналися Франція і Британія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: