Болгари нагадали туркам про спірні території

Болгари нагадали туркам про спірні території

26 березня Ердоган прибув до болгарського міста Варна на самміт Туреччина-ЄС

Болгарські активісти зібрались у центрі міста Варна, щоб нагадати про історично болгарські міста на території Туреччини.

Про це повідомляє Frognews.bg.

26 березня Ердоган прибув до болгарського міста Варна на самміт Туреччина-ЄС. Однак у місті організували акцію протесту щодо його візиту. 

«Ми вважаємо, що присутність Ердогана у Болгарії і в усіх країнах ЄС в цілому є абсолютно неприпустимою і неприйнятною», - заявив один з активістів.

Також протестувальники нагадали про історично болгарську територію Фракії, яка зараз перебуває у складі Туреччини, та про турецьке місто Лозенград (нині м.Кіркларелі), яке є «частиною серця болгар».

Як пише Euractiv, на початку березня президент Реджеп Ердоган заявив, що значення Туреччини не може вмістити на 780 тисячах кілометрів. Під час промови перед своєю партією він згадав болгарське місто Кирджалі, переважне населення якого становлять турки.

«Ми надсилаємо вітання усім жертвам та пригнобленим нашим братам у Сараєво, Скоп'є, Ксанті, Комотіні, Кирджалі та Мостарі. Ці міста фізично знаходяться в межах інших країн, але вони є частиною наших духовних кордонів», - зазначив Ердоган.

У відповідь міністр закордонних справ Болгарії Марія Захарієва опублікувала заву, де зазначила, що кордони змінити неможливо.

«Державні кордони встановлюються міжнародними договорами, визнаними усіма державами і не підлягають сумніву або перегляду. Болгарія та Туреччина, які мають прекрасні двосторонні відносини, не є винятком з цих договорів», - йдеться у повідомленні.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: