Британія вперше застосувала до іноземця вимогу щодо джерел походження коштів

Британія вперше застосувала до іноземця вимогу щодо джерел походження коштів
Дружина банкіра в жовтні витратила понад 16 мільйонів фунтів стерлінгів в лондонському магазині Harrods

У дружини екс-глави держбанку Азербайджану вилучено коштовності на сотні тисяч фунтів. Лондонські відомства перевіряють джерело доходів Заміри Хаджиєвої

Заміра Хаджиєва, дружина азербайджанського банкіра Джахангіра Хаджиєва, виявилася в центрі фінансового розслідування у Великобританії. Як повідомило Національне агентство по боротьбі зі злочинністю Великобританії (NCA), у 55-річної Хаджиєвої були вилучені і заарештовані ювелірні вироби на суму більш ніж 400 тисяч фунтів.

Хаджиєва стала першим іноземним фігурантом справи в Великобританії, в рамках якого правоохоронні органи вимагають розкрити джерело походження грошей.

Як пише 2 листопада The Daily Telegraph, Хаджиєва привернула увагу «надзвичайно розкішним» способом життя. Зокрема, дружина банкіра в жовтні витратила понад 16 мільйонів фунтів стерлінгів в лондонському магазині Harrods.

Крім того, співробітники NCA вилучили майже 50 найменувань коштовностей з аукціонного будинку Christie's. У числі вилученого були сапфір Boucheron і рубінове намисто вартістю близько 120 тисяч фунтів. Сама Хаджиєва заявила, що джерело її багатства є законним, і звернулася до суду.

Чоловік Хаджиєвої - Джахангір Хаджиєв - в 2016 році був заочно засуджений в Азербайджані до 15 років в'язниці за звинуваченням у шахрайстві і розтратах. Хаджиєв був головою Національного банку Азербайджану.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: