Британські законодавці закликають збільшити витрати на оборону

Британські законодавці закликають збільшити витрати на оборону

За ідеального сценарію витрати на оборону мали б зрости до 3% ВВП

Комітет із оборони парламенту Великої Британії в своїй доповіді закликав збільшити витрати на збройні сили і безпеку щонайменше до 2,5% ВВП. Таке збільшення має дозволити зберегти наявний потенціал. При цьому лише збільшення витрат на оборону до 3% ВВП має дозволити якісно покращити потенціал британських збройних сил. Про це йдеться на сайті комітету британського парламенту.

На сьогодні Велика Британія витрачає до 46 млрд. доларів на оборону, будучи одним із 8 членів НАТО, які витрачають необхідні 2% ВВП. Проте попередня політика обмеження витрат на оборону до необхідного мінімуму ставить під питання майбутній потенціал збройних сил країни. Очільник комітету із питань оборони Джуліан Левіс заявив про те, що збільшення витрат на оборону має стати сигналом як для союзників Великої Британії так і її супротивників. 

Парламентарі у питанні витрат на оборону також відзначили те, що британська роль в НАТО допомагала підтримувати особливі відносини із США. Збереження цієї ролі важко уявити без належного фінансування. Воєнна взаємодія із США по суті ж є основою двосторонніх відносин. Як наслідок, на думку парламентарів, Велика Британія має зберегти потужний військових потенціал.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: