Частина Мюнхенської конференції з безпеки пройде в Мінську

Частина Мюнхенської конференції з безпеки пройде в Мінську

Мінськ збере учасників основної групи Мюнхенської конференції

На зустрічі так званої основної групи Мюнхенської конференції з безпеки в Мінську очікується представницький склад учасників. Про це повідомив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей, повідомляє БелТА.

Міністр зазначив, що деякі країни вже підтвердили свою присутність на рівні президентів, але точних цифр не назвав, оскільки вони уточнюються.

«Відповідає за це секретаріат Мюнхенської конференції з безпеки. Ми працюємо спільно з ними за програмою, змістовної частини, формату проведених заходів, в цілому по всій логістиці, протокольно-технічного забезпечення. Будуть президенти, будуть прем'єр-міністри, будуть глави зовнішньополітичних відомств, ряд керівників аналітичних спільнот, керівники спецслужб - для всіх будуть організовані відповідні заходи», - сказав Макей.

Зустріч основної групи Мюнхенської конференції з безпеки (МКБ) пройде в Білорусі з 30 жовтня по 1 листопада. Білорусь вперше приймає такий масштабний міжнародний форум.

Як пише БелТА, в 2018 році керівництво МКБ запропонувало провести чергову зустріч основної групи в Мінську, обґрунтувавши це внеском, який вносить Білорусь в зміцнення стабільності та безпеки в регіоні та можливістю зібрати на білоруському майданчику ключових гравців. Зустріч запропоновано присвятити взаєминам по лінії Схід-Захід, обговоренню регіональних конфліктів, мінського процесу, а також економічної ситуації в Східній Європі.

Мюнхенська конференція з безпеки проводиться щорічно починаючи з 1963 року. Спочатку захід задумувався як форма діалогу між ФРН і США з питань політики безпеки. Згодом він почав привертати все більшу уваги представників політичних і військових кіл інших країн. В даний час конференція є одним з найбільш представницьких і авторитетних форумів у світі з питань політики безпеки і співпраці у військовій сфері. У ньому беруть участь політики вищої ланки, глави держав країн Європи, США та Азії, керівники військових відомств, керівництво НАТО і ОБСЄ, експерти з питань безпеки, представники військово-промислових концернів, провідні журналісти.

Перша зустріч основної групи МКБ відбулася в 2009 році. Зустрічі проходять у форматі ексклюзивного закритого діалогу високого рівня з залученням широкого кола учасників. Вони є продовженням Мюнхенської конференції і певною мірою задають тон подальшим на ній дискусіям. Традиційно фокусом уваги основної групи є архітектура безпеки регіону, в якому проводиться зустріч. Остання пройшла 8 травня 2017 року Вашингтоні (до цього засідання були в Москві, Пекіні, Досі, Нью-Делі, Відні, Тегерані, Аддіс-Абебі).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: