До служби у Бундесвері можуть допустити іноземців – ЗМІ

До служби у Бундесвері можуть допустити іноземців – ЗМІ

Допуск іноземців до служби у збройних силах Німеччини можуть дозволити з огляду на непопулярність військової служби серед німців

Через відсутність кадрів німці планують допускати до служби у збройних силах осіб, які не мають німецького громадянства. Про це повідомляє «Польське радіо» з посиланням на видання Augsburger Allgemeine.

Політики усіх партій визнали таке рішення цілком можливим.

Федеральне міністерство оборони не виключає приймання іноземців до Бундесверу, але поки що жодних деталей не озвучує. Речник міністерства визнала в Augsburger Allgemeine, що Бундесвер повинен розростатися і тому потребує кваліфікованого персоналу.

«Нині ми аналізуємо і беремо до уваги усілякі можливі варіанти», - сказала речник міністерства оборони Німеччини.

Експерт у справах оборони з партії SPD Карл-Гайнц Бруннер допускає прийняття іноземців до Бундесверу, але остерігає від створення армії найманців. «Щоб стати солдатом Бундесверу рекрут не з Євросоюзу повинен отримати німецьке громадянство», - вважає Бруннер.

А Флоріан Ган з CSU зазначає, що набір іноземців необхідно обмежити до громадян євросоюзних країн».

2011 року в рамках реформи німецьких збройних сил, було ліквідовано обов’язковий набір до війська. Метою реформи було створення 200-тисячної професійної армії. Сьогодні ж не вистачає не тільки бажаючих служити солдатів, а й технічного персоналу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: