Донька автора дисертації Путіна розказала, звідки взялись «ольгінські тролі»

Донька автора дисертації Путіна розказала, звідки взялись «ольгінські тролі»
Ольга Литвиненко

«Ольгінських тролів» російські журналісти викрили у 2013 році

Ольга Литвиненко, донька ректора Санкт-Петербурзького Гірничого інституту Володимира Литвиненка, який, за її словами, написав дисертацію Путіну, оприлюднила скандальні дані щодо утворення російської фабрики тролів. З чого все починалось, Ольга розповіла в інтерв’ю «Главкому».

«Спочатку мене умовили стати депутатом Законодавчих зборів Санкт-Петербурга. Батько хотів через мене відмивати бюджетні кошти. Я сказала, що не робитиму цього, бо це відвертий кримінал. Я хотіла займатися іншим: соціальною діяльністю, допомагати людям. Після цього батько постарався переключити мене на спілкування з молоддю. Я ж думала, що збираю талановиту молодь, яка буде активно брати участь у громадському житті, вести просвітницьку діяльність проти наркоманії, паління, алкоголізму. Виявилось, що потім цю талановиту молодь просто використав бізнесмен Євген Пригожин у змові з моїм батьком у своїй відомій фабриці тролів», — розказала Литвиненко.

Фабрика тролів - загальне позначення організації користувачів-провокаторів (тролів), які за гроші у спеціально обладнаних офісах лишають дописи та коментарі, призначені для здійснення російської пропаганди, розпалювання ворожнечі в соціальних мережах, під новинами інтернет-видань, на інших ресурсах в мережі. Офіс, у якому працювали «тролі», російські журналісти викрили у 2013 році в Ольгіно, історичному районі Санкт-Петербурга. Пізніше назва «ольгінські тролі»  стали загальними щодо тролів, які здійснюють російську пропаганду, без прив'язки до вказаношго офісу. Офіс в Ольгіно мав офіційну назву ТОВ «Агентство інтернет-досліджень» (рос. ООО «Агентство интернет-расследований»). Структура належала Євгену Пригожину.

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Донька ректора, який написав дисертацію для Путіна: Було тепло, співали пташки – все надихало батька на «плагіатські» подвиги

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: