Військові РФ, які бомбардували Україну: The Guardian показала спеціальну дошку

Військові РФ, які бомбардували Україну: The Guardian показала спеціальну дошку
Є імена та фотографії низки осіб, щодо яких в Україні триває слідство через їхню можливу причетність до військових злочинів
фото: The Guardian

На мапі вказано сотні російських військових злочинців аж до Володимира Путіна

Українські прокурори зібрали сотні даних на російських військових злочинців за їхню агресію в Україні і позначають їх на спеціальній дошці. Серед злочинців РФ як високопосадовці, включаючи міністра оборони Сергія Шойгу, так й інші командири нижчих рангів, наприклад, відомі полковники, які відповідали за одні із найжорстокіших ракетних атак на Україну. Про це пише газета The Guardian, яка отримала доступ до цієї мапи. 

Створена правоохоронцями України дошка – це детальна схема всього російського військового командування в Україні розмірами 4 м завширшки і 1,5 м заввишки, зазначає видання.

«Є імена та фотографії низки осіб, щодо яких в Україні триває слідство через їхню можливу причетність до військових злочинів. На мапі зображені сотні російських військових, розділені по полках, аж до верховного головнокомандувача Володимира Путіна», – пише The Guardian.

Так, у переліку значиться генерал-полковник РФ Михайло Мізинцев, відомий як «маріупольський м'ясник». За словами військових експертів, під час знищення Маріуполя у 2022-му російський військовий чиновник використав частину досвіду, отриманого в Сирії, де керував жорстокими бомбардуваннями, які зруйнували більшу частину Алеппо. Щодо нього в березні 2022 року британський уряд запровадив санкції.

За даними видання, також у переліку фігурує російський генерал-полковник Олександр Журавльов, який допомагав Мізінцеву під час бомбардувань Алеппо у 2016 році. За численними повідомленнями, Журавльов був єдиним російським офіцером, який міг підписати наказ про обстріл Харкова з російського Бєлгорода касетними реактивними снарядами «Смерч», заборонених у більшості країн світу. Касетні боєприпаси були виявлені в цивільних районах, де не було ні особового складу, ні військової інфраструктури.

Після успішного контрнаступу української армії у Харківській області Журавльова було звільнено Кремлем та замінено генерал-лейтенантом Романом Бердниковим.

Серед осіб, занесених до списку російських військових злочинців, значиться і 40-річний Азатбек Омурбеков, який керував окупаційними військами, які вчиняли вбивства, зґвалтування та тортури мирних жителів й серію інших злочинів на Київщині, зокрема, в Гостомелі, Бучі, Бородянці. За що Омурбеков отримав прізвисько «м'ясник Бучі».

Де зараз перебуває російський злочинець, незрозуміло. У деяких джерелах йдеться про те, що після втечі з Київської області Омурбеков перекинув своїх солдатів до Білорусі. Однак, за іншими даними, згодом він дійшов до Бєлгорода, звідки приєднався до інших полків в операціях на Харківщині.

Також у переліку згадується і 51-річний полковник Олег Тимошин, який керує окупантами, котрі 27 червня скинули протикорабельну ракету Х-22 на великий торговий центр «Амстор»  у місті Кременчук, внаслідок чого будівля перетворилася на купу уламків і вщент вигоріла. Тоді окупанти вбили щонайменше 20 людей, постраждали понад 55 осіб.

Нагадаємо, триває 384-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Попри значні втрати, противник продовжує наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили понад 100 ворожих атак на зазначених напрямках. 

Читайте також: Трибунал над Росією: Банкова повідомила про перші кроки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Скріншот відео
Усик прочитав на камеру вірш про воїна, якого розстріляли за слова «Слава Україні»
Авіація ЗСУ завдала вісім ударів по районах зосередження противника
Авіація ЗСУ завдала вісім ударів по районах зосередження противника
Дипломати закликають делегації інших країн долучитися до бойкоту Асамблеї
Українська делегація бойкотує Парламентську Асамблею ОБСЄ
Скільки людей загинуло від рук росіян під час окупації Київщини: поліція назвала моторошні цифри
Скільки людей загинуло від рук росіян під час окупації Київщини: поліція назвала моторошні цифри
СБУ викрила «крота» серед своїх працівників
СБУ викрила «крота» серед своїх працівників
Станом на 10 березня 821 російська ракета вже випущена по нашій країні
Скільки ракет РФ випустила по Україні: Резніков назвав приголомшливу цифру
Окупанти за минулу добу 29 разів обстріляла Херсонщину: є жертви та поранені
Окупанти за минулу добу 29 разів обстріляла Херсонщину: є жертви та поранені
Олександр Мацієвський з кінця грудня вважався зниклим безвісти
Зеленський присвоїв звання Героя України військовому, якого на камеру розстріляли окупанти
За добу ЗСУ відбили понад 100 ворожих атак на Донбасі
Окупанти використовують тактику терору та безуспішно атакують на п’ятьох напрямках
Дата публікації новини: