Джуліана Ассанджа назвали «нещасним малим черв’яком»

Джуліана Ассанджа назвали «нещасним малим черв’яком»
Джуліан Ассанж 

Уряд Великої Британії закликає засновника Wikileaks здатися

Міністр по питанням Європи МЗС Великої Британії Алан Данкан назвав Джуліана Ассанджа «нещасним малим черв’яком», який мав би залишити посольство Еквадору і здатися британській владі. Таку заяву він зробив під час слухань в Палаті представників, передає агентство Reuters.

Засновник Wikileaks переховується там із 2012 року, не зважаючи на те, що в минулому році із нього були зняті звинувачення щодо сексуальних домагань в Швеції. Проте Ассандж має відповісти за свою втечу в посольство, коли він перебував на волі завдяки внесеній заставі. Тим самим засновнику Wikileaks загрожує покарання за порушення умов, на яких його було випущено на волю.

Сам Джуліан Ассанджа побоюється того, що його буде видано США, якщо він вийде за межі посольства Еквадору через розголошення на сайті Wikileaks численних американських секретів. Суд Великої Британії не відмовляється від звинувачень щодо Ассанджа за порушення умов застави. Постійна варта біля посольства Еквадору, яка була там для арешту засновника Wikileaks у випадку його виходу звідти, була знята в жовтні 2015 року, проте вона коштувала британській казні 12,6 млн. фунтів.

Довідка: Джуліан Ассанж - австралійський журналіст, який заснував у 2006 році організацію WikiLeaks, на сайті якої розміщені секретні документи і матеріали, які викривають різних світових лідерів.
У 2010 році шведські правоохоронні органи звинуватили Ассанжа в сексуальних домаганнях і зґвалтуванні і звернулися до Великої Британії з вимогою про екстрадицію.
У 2012 році британський суд постановив заарештувати і видати Ассанжа Стокгольму. Тоді творець WikiLeaks сховався в посольстві Еквадору в Лондоні, отримав притулок і досі не покидав його територію. У 2017 році Ассанж отримав паспорт Еквадору. Сам Ассанж вважає, що Швеція має намір видати його США, де йому загрожує довічне ув'язнення за публікацію WikiLeaks секретних документів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: