Елладська православна церква перенесла Пасхальне богослужіння на 26-27 травня

Елладська православна церква перенесла Пасхальне богослужіння на 26-27 травня

Елладська церква проведе Пасхальне богослужіння в ніч з 26 на 27 травня

Пасхальне богослужіння буде проведене вночі з 26 на 27 травня

Постійний Священний Синод Елладської церкви, який проводився позачергово 1 квітня в режимі телеконференції, вирішив провести загальне Пасхальне богослужіння у ніч з 26 на 27 травня.

«Це пов’язано з безпрецедентними карантинними заходами, запровадженими урядом Греції через загрозу пандемії корона вірусу. Синодали закликали віруючих залишатися вдома до 11 квітня, з болем визнавши, що тимчасова відмова від Причастя на цей період – безпрецедентна ситуація. При цьому позиція Церкви про те, що через Євхаристію вірусна хвороба розповсюджуватись не може, залишається незмінною», – повідомляє cerkvarium.

Архієрей Православної церкви України Євстратій Зоря пояснив: «Рішення Синоду церкви Греції полягає у тому, що загальне, відкрите для всіх без обмежень Пасхальне богослужіння буде проведене вночі з 26 на 27 травня за чином Великодньої служби. 27 травня – свято Віддання Пасхи, тобто завершення 40-денного періоду Великодніх святкувань. За традицією служба в цей день і так звершується за тим самим чином, що і на Великдень, у перший день Пасхи. Рішення Синоду лише додає, що ця служба буде відправлена вночі – як і на Великдень».

Євстратій Зоря зазначив, що служіння Страсної Седмиці та Великодня буде звершуватися, але в умовах карантинних обмежень, які у Греції доволі суворі, що не дасть можливості вірянам особисто взяти в них участь. І щоби ті, хто зможуть долучитися до молитви лише через трансляцію, не відчували себе обділеними – саме для них Церква Греції і наголошує, що у травні за давнім звичаєм ще раз проведе Пасхальну службу, але вже загальнодоступну.

Нагадаємо, Синод Української православної церкви напрацює практичні рекомендації для духівнитва і мирян на Великдень у зв’язку з продовженням карантину.

Українські телеканали транслюватимуть великодні богослужіння під проводом Святішого Отця Папи Франциска, а також богослужіння у латинському обряді з Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: