Ердоган відкинув вибачення НАТО після інциденту на військових навчаннях

Ердоган відкинув вибачення НАТО після інциденту на військових навчаннях

Ердоган заявив, що деякі помилки не можна пробачати

Президент Туреччини Реджеп Ердоган відмовився від вибачень НАТО після того, як його ім’я внесли у «список ворогів» на військових навчаннях у Норвегії. Про це повідомляє Reuters.

«Ви вчора побачили неповажну поведінку НАТО. Є деякі помилки, які робляться не дурнями, а тільки негідниками. Це не можна так легко пробачити», — заявив Ердоган.

Нагадаємо, Анкара відкликала 40 своїх військовослужбовців з навчань НАТО в Норвегії після внесення скандинавською країною імені президента Туреччини до списку ворогів.

У НАТО не пояснили подробиць інциденту. Натомість турецька державна інформагенція Anadolu повідомила, що в сценарії військових навчань з'явилося зображення Мустафи Кемаля Ататюрка в якості ворога Альянсу. Окрім того, в комп'ютерній системі створили сторінку від імені Реджепа Таїпа Ердогана, якого зобразили колаборантом із «лідером ворожої держави». За даними Anadolu, технік, який припустився помилки, теж вибачився.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у п'ятницю, 17 листопада, вибачився перед президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: