Франція опублікувала доповідь про хімічну атаку в Сирії

Франція опублікувала доповідь про хімічну атаку в Сирії
Автори документа проаналізували розповіді очевидців

Французькі спецслужби звинувачують в хіматаці в Сирії Асада

Хімічну атаку в сирійському місті Дума, цілком ймовірно, зробила армія президента Сирії Башара Асада, вважають французькі спецслужби. Це випливає з доповіді, опублікованої на сайті уряду Франції в суботу, 14 квітня.

Автори документа проаналізували розповіді очевидців, а також відео та фото з Думи, опубліковані активістами та правозахисниками.

Експерти визнають, що до сих пір не проаналізовані проби можливої хімічної речовини з місця події. Разом з тим вони відзначають, що люди, які, ймовірно, постраждали від атаки, мають симптоми, характерні для жертв застосування хімічної зброї. Фотографії та відео з місця події можна вважати справжніми, так як версія про будь-які маніпуляції з ними не переконлива, укладають автори доповіді.

Крім того, «інформація з надійних джерел» вказує на те, що хіматаку координувало сирійське військове керівництво, повідомляється в документі. Згідно з цими даними, з 2012 року військові сили Сирії повторювали тактичний маневр, що полягає в застосуванні хімічних отрут насамперед в межах міста і під час великих наступів.

Це єдина прийнятна версія, так як хіматака в Думі відбулася якраз одночасно з масштабним наступом армії Асада на Східну Гуту, роблять висновок експерти.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив, що віддав наказ військовим почати точкові ракетні удари по Сирії. Він також додав, що до військової операції приєдналися Франція і Британія.

У Дамаску сталася серія вибухів одразу після заяви президента США Дональда Трампа про початок ударів по Сирії. 

Трамп безпосередньо звернувся до Росії та Ірану у своїй телевізійній заяві у зв'язку з початком ударів по Сирії.

Французький лідер Еммануель Макрон також віддав наказ про проведення військової операції в Сирії спільно з США.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей підтвердила, що британські збройні сили беруть участь у спільних з США і Францією ударах по Сирії.

Російські військові порахували кількість ракет, випущених по Сирії.

Російська Федерація відреагувала на ракетні удари США по Сирії.

Анкара вважає обґрунтованою реакцією операцію США, Великобританії і Франції проти режиму Башара Асада.

Щонайменше шестеро військовослужбовців сирійських урядових військ зазнали поранень унаслідок авіаударів США, Франції та Великобританії.

Президент РФ Володимир Путін зробив спеціальну заяву

Уряд ФРН підтримав дії США, Великобританії та Франції, які в ніч на суботу, 14 квітня, завдали ракетного удару по цілях у Сирії.

Читайте також 

«Це схоже на Судний день, коли навколо – смерть». The New York Times опублікувала свідчення про хімічну атаку у Сирії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: