Франція: партія друзів Путіна позбавила посади власного засновника

Франція: партія друзів Путіна позбавила посади власного засновника
Жан-Марі Ле Пен

Жан-Марі Ле Пен очолював партію з 1972 року протягом 39 років

Учасники з'їзду правопопулістської партії «Національний фронт» Франції, який відбувається у Ліллі в неділю, 11 березня, «одноголосно» переобрали Марін Ле Пен на посаду голови партії, повідомляє агенція AFP.

Для 49-річної Ле Пен перебування на цій посаді буде вже третім терміном.

Крім того, з'їзд, у якому взяли участь близько 1500 делегатів партії, ухвалив новий статут. За це проголосували близько 80 відсотків делегатів. Зміни в документі, зокрема, передбачають ліквідацію посади почесного голови, яку обіймав засновник партії Жан-Марі Ле Пен.

Він очолював партію з 1972 року протягом 39 років. У 2011 році він поступився посадою своїй доньці Марін Ле Пен. У серпні 2015-го політика виключили з лав партії за його антисемітські та інші провокаційні висловлювання. Останньою краплею для цього послугувало його висловлювання, що газові камери під час Другої світової війни були лише «деталлю» історії.

Жан-Марі Ле Пен намагався оскаржити своє виключення з партії, але програв. Попри це, за ним зберігалася посада почесного голови. Однак в останні роки нове керівництво партії не допустило Ле-Пена-старшого на жодне важливе засідання. 89-річний політик збирався з'явитися на з'їзді у Ліллі, але після чергового конфлікту з донькою відмовився від цієї ідеї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: