«Газпром» повідомив про успішне будівництво газопроводу в обхід України

«Газпром» повідомив про успішне будівництво газопроводу в обхід України

Російський газопровід «Турецький потік» вже майже добудували

Російська компанія «Газпром» вже через місяць завершить будівництво першої гілки газопроводу «Турецький потік», який призначений для переведення постачання західної частині Туреччини на поставки з Росії в обхід українського транзиту. Про це заявив голова правління «Газпрому» Олексій Міллер в Анкарі (Туреччина), повідомляє російське агентство «Интерфакс».

«Все йде за планом. Можу сказати, що на сьогодні укладено 1047 км на двогілковому виконанні, це 55% загальної протяжності морської частини газопроводу. Те, що стосується першої гілки, - побудовано 827 км, і буквально в першій декаді травня ми закінчимо укладання першої гілки газопроводу. Залишається побудувати приймальний термінал і другу нитку», - заявив він.

Нагадаємо, 19 січня повідомлялося, що російська компанія «Газпром» заявила про отримання дозволу на будівництво другої гілки газопроводу «Турецький потік» по дну Чорного моря в обхід України.

8 лютого стало відомо, що будівництво газопроводу «Турецький потік» обійдеться російському «Газпрому» у $ 7 млрд., що на один мільярд більше, ніж планувалося.

Довідка: Проект «Турецький потік» виник після того, як наприкінці 2014-го зазнав провалу попередній схожий проект «Газпрому», «Південний потік». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: