Глава МЗС Німеччини проти розміщення нових ракет у Європі

Глава МЗС Німеччини проти розміщення нових ракет у Європі
Маас: Європа не має перетворитися на арену дебатів про нарощування озброєнь

Гайко Маас наголошує, що нарощування ядерних озброєнь - помилкова відповідь на виклики сьогодення

Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас висловився проти розміщення в Європі ракет середньої дальності з ядерними боєголовками. В інтерв'ю новинній агенції dpa, оприлюдненому в середу, 26 грудня, він зазначив, що Німеччина опиратиметься подібним планам у випадку розірвання Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД), укладеного 30 років тому між Росією і США.

«Європа не має перетворитися на арену дебатів про нарощування озброєнь», - зазначив очільник зовнішньополітичного відомства ФРН, додавши також, що «розміщення ракет середньої дальності наштовхнеться в Німеччині на широкий спротив».

Нагадаємо, що Сполучені Штати звинувачують Росію в порушенні ДРСМД через розробку нових ракет і погрожують виходом з цього договору. Росія ж, зі свого боку, звинувачує НАТО в порушенні ДРСМД через розміщення елементів системи протиракетної оборони в Румунії. Риторика сторін починає нагадувати часи «холодної війни», зазначає dpa.

Гайко Маас у інтерв'ю застеріг від ескалації. На думку очільника МЗС ФРН, нарощування ядерних озброєнь – «хибна відповідь» на виклики і питання сьогодення.

Нагадаємо, в Україні серйозно посилено повітряну оборону. Про це заявив президент України Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оборони 26 грудня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: