Головний банк Данії використовувався росіянами для відмивання грошей

Головний банк Данії використовувався росіянами для відмивання грошей

15 млн євро стосуються вбивства Сергія Магнітського

Відповідно до рішення паризького суду (Tribunal de Grande Instance), відділення головного банку Данії (Danske Bank) в Естонії використовувалося для переведення 15 млн євро, які були отримані через уникнення від сплати податків і масштабної шахрайської діяльності, із РФ до Франції.

Дані операції здійснювалися протягом 2008-2011 років, пише у своєму матеріалі видання EU Observer.

Таким чином, зареєстрована в Белізі російська компанія Argenta Systems переправляла викрадені гроші через Danske Bank на рахунки французької фірми Decobat. Далі ці гроші витрачалися на купівлю нерухомості, яхт і предметів мистецтва.

В рішенні сказано, що датський позичальник робив ці операції через «численну кількість трансакцій, при цьому організованим чином». Дебіторські записи були «без жодних економічних пояснень» і «мали на меті приховати кінцеву інстанцію отримувача відмитих грошей, які б мали можливість користуватися ними за кордоном».

У якості покарання банк можуть зобов’язати платити штраф.

Французькі органи влади почали роботу над цією справою після позову, який подав Вільям Браудер у 2013 році. Даний бізнесмен відомий своєю кампанією за покарання винних у вбивстві у 2009 році Сергія Магнітського, адвоката, який працював на нього. Дана сума є частиною від 194 млн євро, які були привласнені російськими правоохоронними органами, що і викликало протести Сергія Магнітського і його подальше вбивство.

Цікаво і те, що естонське відділення Danske Bank, як визнав у вересні 2017 року сам банк, використовувався для відмивання грошей із Азербайджану. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: