Грибаускайте обдумує висилку дипломатів РФ через отруєння Скрипаля

Грибаускайте обдумує висилку дипломатів РФ через отруєння Скрипаля
Даля Грибаускайте

Таким чином Литва може підтримати Британію

Президент Литви Даля Грибаускайте заявила, що розглядає можливість висилки російських дипломатів у зв'язку з отруєнням нервово-паралітичною речовиною екс-російського шпигуна в британському Солсбері (Велика Британія). Про це повідомляє видання The Associated Press.

«Ми розглядаємо такі заходи», - заявила вона , відповідаючи на запитання, чи може Литва вжити такі ж заходи, як і Британія.

Відзначається, що на саміті Євросоюзу в четвер, 22 березня, у Брюсселі Грибаускайте заявила, що пропонує свою повну підтримку уряду британського прем'єр-міністра Терези Мей.

Як відомо, Британія вислала 23 російських дипломата і призупинила дипломатичні контакти з Москвою на високому рівні. Лондон звинувачує Москву у причетності до отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Британія стверджує, що обох росіян отруїли токсичною військовою нервово-паралітичною речовиною «Новічок», розробленою в Росії.

Також, голова МЗС Британії Борис Джонсон порівняв ЧС-2018 у Росії з гітлерівською Олімпіадою.

20 березня повідомлялося, що Даля Грибаускайте не збирається надсилати привітання Володимиру Путіна у зв’язку з перемогою на президентських виборах у Росії. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: