Грузія отримала новий склад уряду

Грузія отримала новий склад уряду
Мамука Бахтадзе

Грузинський парламент більшістю голосів висловила «вотум довіри» Бахтадзе

Грузинський парламент абсолютною більшістю голосів висловила «вотум довіри» прем'єр-міністру Мамуці Бахтадзе і оновленому складу уряду на засіданні, що завершилося після опівночі.

Глава кабінету міністрів назвав пріоритетом мирне об'єднання країни, поглиблення економічних реформ і інтеграцію в євроатлантичні структури.

За «вотум довіри» новому уряду Мамукі Бахтадзе проголосував 101 депутат. Проти - 12. Затвердження кабінету міністрів стало підсумком багатоденних дебатів та слухань у парламентських фракціях.

Виступаючи перед членами парламенту, 36-річний прем'єр Мамука Бахтадзе обіцяв створити «європейську державу для мирного співіснування з абхазькими і осетинськими співгромадянами». Він висловив готовність конструктивно співпрацювати з усіма політичними і громадськими силами для вирішення «понадпартійного завдання об'єднання країни».

У новому складі уряду Грузії 11 міністерських портфелів. У попередньому уряді Георгія Квірікашвілі було 14 міністерств. Число відомств скорочено за пропозицією прем'єра, який виступив за створення «малого уряду» і зменшення державних витрат. Більшість міністрів, в тому числі міністри «силового блоку», що користуються довірою лідера правлячої партії Бідзіни Іванішвілі, зберегли пости.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: