Ілон Маск отримає від компанії Tesla найбільшу в світі зарплату

Ілон Маск отримає від компанії Tesla найбільшу в світі зарплату
Ілон Маск

Акціонери Tesla намагаються втримати Ілона Маска у компанії за рахунок збільшення фінансування його роботи

Акціонери компанії Tesla проголосували за те, щоб підвищити щорічні виплати генеральному директору компанії Ілону Маску до $2,6 млрд. До цього часу жоден менеджер стільки не отримував.

За рішення проголосували 73% учасників зборів акціонерів. За нього виступили ті власники акцій, які у роботі залежать від Маска або його брата Кімбала, що входить до ради директорів Tesla.

Маск, окрім Tesla, займається проектом розробки ракети для польотів на Марс, а також стартапом Neuralink, метою якого є створення штучного інтелекту. Минулого місяця Маск заявляв, що в разі появи надійного наступника він залишить посаду керівника Tesla і зосередиться на інших проектах.

Однак акціонери вирішили, що велика зарплата змусить Маска не тільки залишитися, але і зосередити увагу на основній сфері діяльності, тим більше що виплата рекордної зарплати до 2028 року пов'язується з цілою низкою амбітних завдань, про які говорив сам Маск. При цьому чіткого розуміння, як їх вирішувати, у акціонерів немає.

Тим часом, лише за останній квартал компанію покинула ціла група топ-менеджерів. У їх числі - директор з продажу Джон Макніл і віце-президент з фінансів Сьюзан Репо. Трохи раніше з Tesla пішли керівник інженерної групи Кріс Латтнер, а також Курт Келті, який відповідав за створення батарей.

Зазначимо, що акції Tesla виросли після рішення акціонерів на 1,9%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: