Іран веде перемовини із афганським Талібаном

Іран веде перемовини із афганським Талібаном
Тегеран має намір і надалі підтримувати відповідні контакти із афганським Талібаном
Фото: Getty Images

Тегеран почали звинувачувати в наданні матеріально-технічної допомоги даному терористичному угрупованню

В рамках візиту до Кабулу секретар Ради національної безпеки Ірану Алі Шамхані повідомив про те, що Тегеран веде переговори із рухом Талібан, який веде свою діяльність в Афганістані. При цьому, за словами представника іранського уряду, офіційна влада Афганістану знає про ці переговори.

Алі Шамхані заявив про те, що Тегеран має намір і надалі підтримувати відповідні контакти із афганським Талібаном. Секретар Ради національної безпеки Ірану відзначив, що метою цих переговорів є «сприяння вирішенню проблеми безпеки Афганістану».

Проте Алі Шамхані відмовився надавати будь-які інші деталі щодо предмету переговорів із Талібаном. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Тегеран традиційно підтримував шиїтів Афганістану у їх боротьбі із сунітськими угрупованнями, в тому числі Талібаном. Однак протягом останнього часу офіційний Кабул почав звинувачувати Іран в наданні матеріальної і технічної допомоги талібам. Тегеран заперечує дані звинувачення.

США неодноразово звинувачували Іран в наданні допомоги бойовикам Талібану в Афганістані. В жовтні 2018 року Вашингтон наклав санкції на 8 іранців, які начебто причетні до таких постачань. А в листопаді 2018 року американський уряд продемонстрував зразки озброєння, які Тегеран начебто в тому числі передає Талібану в Афганістані.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: