Європарламент схвалив введення санкцій проти Польщі

Європарламент схвалив введення санкцій проти Польщі
Європарламент

Поляків давно попереджали, що це може статися

Депутати Європейського парламенту схвалили резолюцію, в якій підтримали рішення Єврокомісії розпочати санкційну процедуру проти Польщі через порушення верховенства права.

За цю резолюцію, яка не має зобов’язуючої сили, проголосували 422 депутати, проти виступили 147, утрималися 48, передає видання Onet.pl.

Напередодні позицію Єврокомісії у цьому питанні депутатам Європарламенту представив віце-президент ЄК Франс Тіммерманс. Він підкреслив, що хоча Варшава поклала початок діалогу з Єврокомісією стосовно статті 7 Договору ЄС (яка запускає процедуру санкцій. – Ред.), Брюссель все ще чекає на виконання своїх рекомендацій.

Нагадаємо, Європейська комісія вперше в історії вирішила розпочати санкційну процедуру проти Польщі через порушення верховенства права.

Комісія дала польській владі три місяці, аби вона здійснила кроки у сфері судочинства, які можуть виправити ситуацію. Якщо Польща  цього не зробить, це може призвести до застосування санкцій, зокрема, до втрати голосу у ЄС.

У свою чергу прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Угорщина блокуватиме будь-які дії ЄС щодо призупинення права голосу Польщі в Євросоюзі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: