Кандидат в президенти Грузії обіцяє помилувати Саакашвілі

Кандидат в президенти Грузії обіцяє помилувати Саакашвілі

Грігол Вашадзе розповів, чому він помилує Міхеїла Саакашвілі, якщо виграє вибори

Кандидат в президенти Грузії Ґріґол Вашадзе заявив, що помилує екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі, який був позбавлений грузинського громадянства. Про це він заявив в інтерв’ю Deutsche Welle.

«Що стосується президента Саакашвілі, то спробую коротко описати своє ставлення до нього. Він мій друг. І як будь-який розумний громадянин Грузії я вдячний йому за те, що він перетворив цю територію на сучасну державу. Він повинен мати право жити в Грузії. Він повинен отримати назад своє грузинське громадянство. Якщо у правоохоронних органів чи у судової системи є питання до нього, він повинен на них відповісти. І якщо він хоче будувати тут своє політичне майбутнє, тоді рішення за грузинською нацією», - сказав він.

На пряме запитання, чи поверне він йому громадянсьво у випадку перемоги на виборах, Вашадзе відповів ствердно і уточнив, що помилує його.

Вашадзе також підкреслив, що не зважаючи на роботу в уряді при президентові Саакашвілі він був незалежним політиком.

«Усі в Грузії знають, що я абсолютно незалежний і був незалежним, коли працював в уряді з 2008 по 2012 рік. Я навіть не був членом партії. Я категорично відмовився вступати в партію, тому що у мене уже було безліч проблем з партійною дисципліною. І я про це відверто говорив», - зазначив він.

Нагадаємо, колишній президент Грузії і лідер «Руху нових сил» Михайло Саакашвілі програв апеляцію зі скасування постанови прикордонного загону щодо заборони в’їзду на територію України до 2021 року.

Зазначимо, у першому турі виборів президента Грузії опозиційний кандидат Ґріґол Вашадзе набирає 37,75%, кандидат Саломе Зурабішвилі, яку підтримує владна партія, набирає 38,6% голосів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: