Китайська нацвалюта досягла максимуму за останні два роки

Китайська нацвалюта досягла максимуму за останні два роки
Китайська національна валюта

Тенденція підвищення курсу нацвалюти Китаю до долара спостерігається після завершення Центральної конференції з економічної роботи

Народний банк Китаю підвищив в п'ятницю курс женьміньбі (офіційна назва юаня) до долара США на 232 базисних пунктів до позначки 6,4169 юаня за долар.

Згідно зі статистикою регулятора, курс юаня досяг максимуму з 9 грудня 2015 року, передаєРосбалт.

Нинішнє зміцнення юаня триває майже безперервно протягом тижня з 11 січня. Після одноденної «корекції», що сталася 18 січня, курс національної валюти Китаю до долара продовжив зростати.

Тенденція підвищення курсу національної валюти Китаю до долара спостерігається з 20 грудня, коли в Пекіні завершилася Центральна конференція з економічної роботи, - учасники заходу мали розглянути ключові проблеми розвитку країни, а також виробити детальні плани реалізації національної економічної політики на майбутній рік.

У серпні 2015 року китайський ЦБ оголосив про рішення «оптимізувати методику розрахунку» валютного курсу в бік підвищення ролі ринкових факторів з урахуванням позитивного сальдо в зовнішній торгівлі КНР, а також міцних позицій юаня по відношенню до валют інших країн.

За підсумками 2015 року, юань був девальвований до долара на 6%. У 2016 році курс женьміньбі до американської валюти впав ще на 6,7% і оновив мінімальне значення за вісім з половиною років. За підсумками 2017 роки юань зміцнився до долара приблизно на 6,28%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: