Китайський дипломат пригрозив поганими наслідками через «коронавірусне» розслідування проти його країни

Китайський дипломат пригрозив поганими наслідками через «коронавірусне» розслідування проти його країни

Посол Китаю в Австралії Чен Цзіньє заявив, що розслідування щодо походження коронавірусу, матиме негативні наслідки

Фото: AP

«Розслідування може лише підірвати глобальні зусилля у боротьбі з пандемією», – заявив посол

Посол Китаю в Австралії Чен Цзіньє заявив, що розслідування щодо походження коронавірусу, може мати погані наслідки для Австралії.

Про це Чен Цзіньє заявив в інтерв'ю для газети The Australian Financial Review, – повідомляє tvnz.co.nz

Дипломат натякнув на те, що вимоги австралійських властей щодо розслідування негативно вплинуть на відносини країн. За словами посла, це може відлякати китайських туристів і навіть позначитися на торговельних відносинах.

 Чен Цзіньє зазначив, що розслідування все одно не підтримають всі країни. «Використання підозр і звинувачень щодо Китаю в такий критичний час може лише підірвати глобальні зусилля у боротьбі з пандемією», – заявив посол.

The Australian Financial Review зазначає, що раніше прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон вирішив приєднатися до США в розслідуванні походження вірусу.

 Підозри про штучне походження коронавірусу стали активно поширюватися після того, як американський телеканал Fox News повідомив, що перший пацієнт, який заразився коронавірусом нового типу, був працівником лабораторії Вуханьского інституту вірусології. Офіційний представник МЗС Китаю Чжао Ліцзяні у відповідь заявив, що версія про розробку коронавірусу SARS-CoV-2 у лабораторії  Вухані не має жодних наукових підстав.

Нагадаємо, США почали розслідування обставин появи і поширення коронавірусу у світі з акцентом на те, яку роль у цьому процесі зіграли Китай і Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: