КНР і Тайвань обмінюються войовничими заявами

КНР і Тайвань обмінюються войовничими заявами

Протиріччя в Тайванській протоці викликала можливість заходу кораблів ВМФ США в порти невизнаної Республіки Китай

В понеділок, 11 грудня, англомовний китайський таблоїд The Global Times, який пов'язаний із Китайською комуністичною партією, написав про те, що КНР не відмовляється від застосування сили як опції для приєднання Тайваню, котрий Пекін вважає своєю 23 провінцією.

Дана заява прозвучала на фоні погроз із боку представника МЗС КНР Лі Кесіна, який заявив про те, що поява американських військових кораблів у бухтах Тайваню означатиме активацію закону про протидію сепаратизму (2005), котрий дає можливість Пекіну застосовувати збройні сили проти невизнаної Республіки Китай.

Причиною таких заяв є те, що закон про оборонні витрати в США на 2018 рік передбачає можливість заходу кораблів американського ВМФ в порти Тайваню. Про це пише інформаційне агентство Reuters.

У відповідь на це МЗС невизнаної Республіки Китай, яка знаходиться на Тайвані, заявило, що такими заявами КНР чітко демонструє повне нерозуміння того, як працює демократична політична система. Як наслідок, в понеділок під час брифінгу прес-секретар МЗС КНР Лу Канг заявив, що Пекін буде дотримуватися принципу мирного об’єднання острову і материкового Китаю. При цьому КНР буде рішуче захищати все, що пов’язане із національним суверенітетом. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: