Королева Єлизавета II у річницю перемоги у Другій світовій війні звернулася до британців (відео)

Королева Єлизавета II у річницю перемоги у Другій світовій війні звернулася до британців (відео)
Королева Єлизавета II у річницю перемоги у Другійсвітовій війні:  ніколи не здавайтеся 

«Ніколи не здавайся, ніколи не впадай у відчай», – сказала королева Єлизавета

Королева Великобританії Єлизавета II звернулася до британців з нагоди 75-річчя перемоги у Другій світовій війні і закликала людей не здаватися і не впадати у відчай. Про це повідомляє Reuters.

Королева вшанувала пам'ять загиблих у Другій світовій війні і сказала, що пишається тим, як сучасники відреагували на пандемію коронавірусу.

«Сьогодні нам може бути важко через те, що немає можливості відзначити цю особливу річницю так, як би хотілося», – сказала королева Єлизавета.

«Але ми пам’ятаємо про цю подію, перебуваючи вдома. Коли я дивлюся сьогодні на нашу країну і бачу, що саме ми готові зробити, щоб захистити і підтримати один одного, я з гордістю кажу, що ми як і раніше нація, яка може пишатися  своїми  хоробрими солдатами, моряками і льотчиками», - сказала Єлизавета II.

«Війна торкнулася всіх, ніхто не був застрахований. Чоловіки і жінки пішли в армію; сім'ї були розлучені; люди опановували нові ролі і навички, щоб підтримати військові зусилля - кожен зіграв свою роль», - сказала королева.

«Спочатку перспективи здавалися безрадісними, закінчення війни віддаленим, а результати невизначеними, - продовжила вона. - Ніколи не здавайся, ніколи не впадай у відчай - таке послання Дня Перемоги».

Коли почалася війна, принцесі Єлизаветі було 13 років, коли закінчилася - 19-ть. У ці роки вона вступила в Жіночий допоміжний територіальний корпус (Auxiliary Territorial Service - ATS) і навчилася водити військові вантажівки.

Коли Великобританія відзначала перемогу 8 травня 1945 року, Єлизавета та її молодша сестра Маргарет таємно покинули Букінгемський палац, щоб інкогніто приєднатися до святкувань британців.

Нагадаємо, у суботу, 9 травня, в Україні відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Напередодні Україна відзначила День пам'яті та примирення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: