Коронавірус «допоміг» встановити новий світовий авіаційний рекорд

Коронавірус «допоміг» встановити новий світовий авіаційний рекорд

Рейс компанії Air Tahiti Nui був в повітрі трохи менше 16 годин

Французька авіакомпанія зробила найдовший з коли-небудь запланованих пасажирських рейсів на відстань в 9 тис. 765 миль

Авіакомпанія Air Tahiti Nui встановила новий світовий авіаційний рекорд по дальності польоту. Рекорду посприяла пандемія коронавірусу.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що 14 березня французька авіакомпанія Air Tahiti Nui зробила найдовший з коли-небудь запланованих пасажирських рейсів на відстань в 9 тис. 765 миль з Папеете, що на Таїті, в паризький аеропорт імені Шарля де Голля.

Відзначається, що це стало прямим наслідком обмежень на поїздки в США, викликаних коронавірусом.

Цей маршрут зазвичай передбачає заплановану посадку в міжнародному аеропорту Лос-Анджелеса. Але коли літак приземляється в США, всі пасажири повинні покинути літак і пройти митну і прикордонну перевірку, перш ніж їм буде дозволено перейти до наступного етапу своєї подорожі.

Поточні обмеження зробили цю частину подорожі неможливою, тому рейс TN064 просто продовжився, вилетівши о 3 годині ранку за місцевим часом з аеропорту Папеете і прибувши в Париж в 6:30 ранку за місцевим часом 15 березня.

«Цей рейс виконувався у винятковому порядку і в рамках обмежень, накладених американською владою перед обличчям епідемії Covid-19», - заявив представник Air Tahiti Nui.

Рейс, який був в повітрі трохи менше 16 годин, став найдовшим в світі комерційним рейсом з точки зору пройденої відстані.

CNN додає, що літак здійснив весь політ без дозаправки.

Нагадаємо, раніше літак British Airways встановив рекорд швидкості перельоту з Нью-Йорка до Лондона. Літак досягнув швидкості у 1287 км/год завдяки сильному вітру з буревію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: