Країни ЄС позитивно оцінили план Туска щодо більшої кількості самітів

Країни ЄС позитивно оцінили план Туска щодо більшої кількості самітів
Керівник Європейської ради Дональд Туск

План передбачає остаточне вирішення нагальних питань і перехід до прийняття рішень більшістю

Представники країн Європейського союзу попередньо позитивно оцінили пропозицію керівника Європейської ради щодо проведення більшої кількості самітів. Свої пропозиції Дональд Туск планує повністю озвучити на другий день саміту глав держав і урядів ЄС 20 жовтня.

Дані пропозиції стали результатом консультацій, які очільник Європейської ради провів із представниками різних країн щодо того, як краще управляти інтеграційним об’єднанням після завершення процесу Brexit.

План Туска, як повідомляє EU Observer, має на меті додати динамізму до часто беззмістовних самітів ЄС, при цьому не ставлячи під загрозу єдність, яка сформувалася після рішення Великої Британії вийти із ЄС. Окрему увагу також почнуть зосереджувати на імплементації відповідних рішень.

Саміти глав держав і урядів, як передбачає Туск, мають перетворитися на місце, де будуть знаходити політичні компроміси із суперечливих питань, якщо цього не зможуть зробити окремі міністри на нижчому рівні.

До того ж передбачається не лише проведення більшої кількості самітів (усього 13 протягом 2 наступних років), що тим самим допоможе краще керувати ЄС, але і прийняти остаточні рішення із низки нагальних суперечливих питань, таких як міграція чи реформа валютного союзу. Також «план Туска» передбачає прийняття рішень більшістю, а не консенсусом, якщо не вдасться досягнути компромісу. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: