Маккейн закликав Трампа до ракетного удару по силах Асада

Маккейн закликав Трампа до ракетного удару по силах Асада
Сенатор-республіканець Джон Маккейн

Сенатор закликав президента США не обмежитись формальним засудженням дій Асада

Нещодавні заяви президента США Дональда Трамп про намір дочасного скорочення військової присутності США у Сирії додали впевненості президенту Сирії Башару Асаду, Росії та Ірану.

Про це сенатор-республіканець Джон Маккейн повідомив на своєму сайті у заяві щодо повідомлень про новий випадок використання хімічної зброї у Сирії, пише «Голос Америки».

«Президент Дональд Трамп минулого тижня дав світу сигнал, що США дочасно виведуть війська із Сирії. Башар Асад, його союзники у Росії та Ірані його почули і посмілішали через бездіяльність США. Як повідомляється, Асад використав хімічну зброю проти невинних чоловіків, жінок та ділей, цього разу у Думі», - заявив Маккейн з приводу повідомлень про використання хімічної зброї у Сирії.

Як відзначає Маккейн, злочини проти людяності стали візитівкою Асада, а його безперервна військова кампаія проти народу Сирії вбила більш ніж півмільйона осіб і 11 мільйоні - зробила біженцями.

Маккейн закликав Трампа не обмежитись формальним засудженням дій Асада і завдати ракетного удару по Сирії.

«Президент рішуче відповів, коли Асад минулого року використав хімічну зброю. Він має знову вдатись до цього і продемонструвати, що Асад заплатить за свої військові злочини», - заявив Маккейн.

Як відомо, Рада безпеки ООН планує в понеділок, 9 квітня, провести екстрене засідання з приводу хімічної атаки в Сирії.

Президент Франції Еммануель Макрон і президент США Дональд Трамп скоординували свої дії та ініціативи в рамках засідання Ради безпеки ООН

Нещодавно представники гуманітарних організацій звинуватили сирійський уряд у використанні хімічної зброї під час бомбардувань Думи. Від початку наступальної операції, за даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, загинуло понад 1,6 тисячі осіб.

Державний департамент США заявив, якщо застосування хімічної зброї підтвердиться, то відповідальність за це ляже на РФ

Волонтерська організації The White Helmets повідомляє, що число загиблих у сирійському місті Дума може досягати 100 осіб.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Дональд Трамп різко засудив застосування хімічної зброї під час бомбардувань міста Дума в Східній Гуті, в якому звинувачують сили сирійського правителя Башара Асада. За словами глави Білого дому, Асад «заплатить високу ціну» за цей злочин.

Вашингтон може завдати ракетного удару в Сирії через застосування хімічної зброї в місті Дума під Дамаском.

Також Євросоюз висловився через хіматаку в Сирії, згадавши при цьому роль Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: