Могеріні заявила, що партнерство з НАТО має ключове значення для ЄС

Могеріні заявила, що партнерство з НАТО має ключове значення для ЄС
Федеріка Могеріні

Співробітництво ЄС і НАТО зміцнилося протягом декількох останніх років, зазначила Могеріні

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що для Європейського союзу партнерство з НАТО має ключове значення в питанні зміцнення оборони країн-членів Альянсу.

Про це Могеріні заявила під час неформальної зустрічі міністрів оборони ЄС в Бухаресті.

«Наше партнерство з НАТО є ключовим: воно зміцнилося протягом декількох останніх років. Той факт, що нам вдається зміцнювати європейську оборону і в той же час зміцнювати співробітництво між ЄС і НАТО дозволяє мені відчувати гордість, і я хотіла б подякувати йому (Єнсу Столтенбергу - ред.) за особистий внесок в цю роботу», - підкреслила Могеріні.

Вона зазначила, що НАТО і ООН, представники яких беруть участь у неформальній зустрічі керівників європейських оборонних відомств, залишаються головними партнерами ЄС у забезпеченні миру і безпеки.

За словами Могеріні, в четвер, 31 грудня, міністри ЄС почнуть обговорення європейських оборонних проектів, зокрема, так званого Постійного структурованого співробітництва (PESCO), програм фінансування оборонних досліджень, впровадження інноваційних технологій, а також проведення поточних операцій ЄС у сфері безпеки.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко заявив, що у 2024 році Україна подасть заявку на вступ до Європейського Союзу і отримає План дій щодо членства в НАТО. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: