На американському телебаченні за 45 доларів «рятують» українських бабусь

На американському телебаченні за 45 доларів «рятують» українських бабусь

З екрана телевізора американців закликають здавати гроші на порятунок українських бабусь

Американські шахраї вирішили збагатитися на українських бабусях?

На одному з американських каналів з’явився ролик, в якому закликають громадян США давати гроші на «порятунок» українських єврейських бабусь. У ролику звертаються до релігійних почуттів американців, зважаючи на свято Хануки. Про це у Facebook написала Аліса Ложкіна, куратор проектів в Мистецькому Арсеналі, організатор виставок українських художників за кордоном.

«Включаю телевізор в американському готелі. Йде звичайний набір добірного трешу - старі вестерни, кулінарні телешоу, магазин на дивані. Раптом вся ця краса різко переривається, а на екрані з'являється дуже стурбована жінка. Страшним голосом вона починає розповідати, що в світі далеко-далеко на глобусі є така жахлива країна - Україна. Там трава не росте, йде війна і всі люди голодують. За жахливим збігом обставин там доживають свій вік літні єврейські бабусі. Тут спіч переривається і глядачам показують занедбані сільські хати і стареньку в вишиванці і українському народній хустці. Бабусі років сто, вона нічого не бачить, не чує і живе в страшних злиднях. На порозі з'являється та сама жінка з телеекрану, обіймає нещасну бабусю в тілогрійці і всім своїм виглядом вселяє надію на світле майбутнє. Картинка страхітлива. Зараз Ханука, каже жінка. Всього за 45 доларів ви можете врятувати єврейську бабусю в далекій жахливої Україні. Завіса», - написала вона.

Арт-куратор зазначила, що цим роликом створюється певне враження в американців про Україну.

«Я в розгубленості намагаюся уявити собі єврейську бабусю в такому ультра сільському образі, вираховують, як можна когось врятувати навіть в Україні за 45 доларів і розумію, що в очах американських шахраїв ми стрімко наближаємося до екваторіальної Африці, на голодуючих дітях якої збагатився не один телемагазин», - зазначила вона.

Ложкіна не уточнила, на якому каналі, чи у якій кабельній мережі транслювався побачений нею ролик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: