На кордоні США і Мексики виявили 190-метровий тунель з рейками

На кордоні США і Мексики виявили 190-метровий тунель з рейками

Найімовірніше, через тунель планували доставляти наркотики

Мексиканська поліція виявила незаконно побудований тунель в районі містечка Джакумба, приблизно в 67 метрах від кордону з США.

Генеральний прокурор Мексики дозволив американцям відвідати об'єкт з цього боку і почати власне розслідування, повідомила Митна та прикордонна служба Сполучених Штатів.

Невідомі побудували тунель довжиною понад 190 метрів, 102 з яких проходять під територією американського штату Каліфорнія. Щоб потрапити в нього, потрібно спуститися на глибину близько дев'яти метрів. Середня висота тунелю становить 0,9 метра, ширина - 0,7 метра.

За даними прикордонної служби, в тунелі використовувалася система електрики з використанням сонячних батарей. На її основі під землею працювали освітлення і вентиляція. У тунелі знайшли два насоси для відкачування води. Також по всій довжині проклали залізничні рейки.

Прикордонники пішли по тунелю з боку Мексики, але вперлися в глухий кут: виходу на поверхню в США не виявилося. Ймовірно, ті, хто користувався підземним «коридором», не встигли його доробити.

Швидше за все, через тунель планували постачати наркотики. У повідомленні американської влади про це прямо не говориться, але такої версії переважно дотримуються різні CМИ.

Це далеко не перший незаконний тунель, виявлений прикордонниками Мексики і США. Журналісти відзначають, що в останні роки постачальники наркотиків модернізують секретні проходи, роблячи їх компактніше і оснащуючи різними зручностями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: