На шляху виходу Британії з ЄС виникли нові проблеми

На шляху виходу Британії з ЄС виникли нові проблеми

ЄС висуває до Великої Британії нові вимоги в рамках дискусій

Великій Британії необхідно досягнути успіху в переговорах із ЄС до середи

В рамках засідання кабінету міністрів Великої Британії в вівторок члени уряду отримають лише оновлену інформацію щодо того як країна готується на випадок сценарію відсутності угоди із ЄС. До цього планувалося, що британські міністри мають схвалити обновлену позицію для переговорів із Брюсселем. Проте цього не відбудеться оскільки останній раунд дискусій між представниками ЄС і Великої Британії, який завершився о 2:45 в понеділок, не приніс жодного прориву. Про це пише британське видання The Guardian.

Відсутність прогресу до середи означатиме те, що схвалення остаточної угоди на рівні глав держав і урядів ЄС зсувається із кінця листопада на середину грудня 2018 року. Це в свою чергу практично не залишить уряду Терези Мей часу для проведення голосування за таку домовленість в британському парламенті відповідно до процедури. Сама очільниця британського уряду при цьому виключила будь-які поступки із боку Великої Британії для того, щоб провести саміт ЄС для схвалення угоди в листопаді, як попередньо планувалося до цього, замість грудня.

Паралельно із цим ЄС вимагає від Великої Британії нових поступок в переговорах. Так Брюссель очікує, що Лондон після виходу із ЄС буде автоматично запроваджувати загальноєвропейські норми в сфері державної допомоги, екології, соціальних стандартів і регулювання ведення бізнесу. Так само у обмін на тимчасове продовження перебування в складі митного союзу від Лондона вимагають збереження доступу інших країн ЄС до британських районів вилову риби.

Водночас на сьогодні Лондон і Брюссель не погодили можливість припинення дії так званої резервної опції щодо збереження максимально відкритого кордону між Республікою Ірландія і британською Північною Ірландією, яка може привести до фактичного економічного відокремлення останньої від решти Великої Британії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: