На виборах у Колумбії перемагають противники мирної угоди з «Революційними збройними силами Колумбії»

На виборах у Колумбії перемагають противники мирної угоди з «Революційними збройними силами Колумбії»
Партія «Демократичний центр»

Конфлікт між владою Колумбії і бойовиками FARC тривав понад 50 років

На парламентських виборах у Колумбії, які відбулись у неділю, 11 березня, лідирує права партія «Демократичний центр», заснована екс-президентом країни Альваро Урібе Велесом. За підсумками підрахунку 96,5% голосів, вона отримує 16% голосів у Сенаті і 16% у Палаті представників. Таким чином, «Демократичний центр», який виступає проти мирної угоди з угрупуванням «Революційні збройні сили Колумбії» (FARC), стає найбільшою партією, але не отримує більшості в парламенті.

Три помірковані партії у складі центристської коаліції президента Хуана Мануеля Сантоса набрали на виборах 43% у Сенаті і 38% у Палаті представників. А от ліворадикальна партія «Альтернативна революційна сила народу» , створена на основі повстанського угруповання FARC, отримала лише 0,34% на виборах в Сенат і 0,22% - у Палаті представників, інформує агенція KNA. Проте її представники все одно отримають 10 мандатів в парламенті, оскільки це передбачено умовами мирної угоди з угрупованням.

Участь колишніх повстанців у політичному житті Колумбії - частина мирної угоди, яку в листопаді 2016 року уклали уряд Колумбії та FARC. В ній йдеться про роззброєння повстанців, участь FARC у політиці та спільну боротьбу з торгівлею наркотиками. Угода також гарантує амністію для більшості бойовиків.

Конфлікт між владою Колумбії і бойовиками FARC тривав понад 50 років. Через нього з початку 1960-х років загинули близько 260 тисяч осіб, понад 60 тисяч вважаються зниклими без весті. Ще близько 7 мільйонів людей були змушені покинути рідні місця. Протистояння офіційно завершилося 15 серпня 2017 року. Цього дня в місті Фонсека на північному сході Колумбії бойовики FARC здали понад 8 тисяч одиниць зброї і близько 1,3 мільйона одиниць боєприпасів.

Конфлікт між владою Колумбії і бойовиками FARC тривав понад 50 років

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: