Історик назвав головну помилку Гітлера

Історик назвав головну помилку Гітлера
Гітлер перетворився на брутальну, повну ненависті людину, яка була упевнена в неминучості свого тріумфу, готувалася панувати над усією Європою і не збиралася рахуватися з будь-якими перешкодами

До поразки фюрера призвело те, що він опинився в полоні міфу

Повірити в власний пропагандистський образ і забути про те, що він реальна людина – саме це історик Фолькер Ульріх назвав головною помилкою фюрера Третього рейху Адольфа Гітлера у другому томі його біографії. Рецензію на книгу опублікував британський The Telegraph.

Другий том роботи Фолькера присвячений виключно останнім рокам життя Гітлера: з 1939-го по 1945-й. У першому томі автор описує кар’єру, любовну історію і характер лідера нацистів, а у другому те, як змінилася його особистість під час Другої світової війни.

Вже до 1941 року він остаточно «перетворився на брутальну, повну ненависті людину, яка була упевнена в неминучості свого тріумфу, готувалася панувати над усією Європою і не збиралася рахуватися з будь-якими перешкодами». Його поглинала ненависть: до більшовиків, до слов’ян і СРСР, до євреїв.

До поразки фюрера призвело те, що він опинився в полоні міфу, який створювався про нього державною пропагандою націонал-соціалістів. Біограф розповідає, що з плином війни Гітлер все більше переконувався у власній непогрішності. Впевнений у власному стратегічному генії, він втручався в усі плани своїх військ і не терпів ніякої критики: він не визнавав, що може бути неправий. Його найближче оточення було залякане і придушене – і в підсумку ніхто не завадив йому знищити і державу, і себе самого.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: