Німеччина поставила Литві дві самохідні гаубиці

Німеччина поставила Литві дві самохідні гаубиці

Литовські військові вже навчилися поводження з новою технікою.

Очікується, що залишилися 16 артилерійських систем PzH 2000 бундесвер передасть Литві до кінця 2019 року

На базу артилерійського батальйону литовської армії в місті Рукла поставлені з Німеччини дві модернізовані самохідні гаубиці PzH 2000. Вони придбані в рамках договору, який був укладений у вересні 2015 року та передбачає поставку в цілому 18 артилерійських систем, повідомило Міноборони Литви в п'ятницю 14 грудня .

В умовах сучасних військових конфліктів, зокрема в Україні, «ефективна артилерія - одна з найважливіших оборонних, і одночасно стримують опор», призводить литовське відомство слова заступника міністра оборони країни Гедрімаса Йеглінскаса. На його думку, німецькі гаубиці «безсумнівно зміцнять оборонний потенціал литовської армії».

Очікується, що залишилися 16 гаубиць бундесвер передасть Литві до кінця 2019 року. Німецькі фахівці вже навчили поводження з артилерійськими системами PzH 2000 литовських військових, які будуть передавати ці знання своїм колегам, зазначає Міноборони Литви.

До сих пір на озброєнні литовського батальйону перебували 105-міллмітровие гаубиці, які могли вражати цілі на дистанції близько 11 кілометрів. Нові гаубиці PzH2000 дозволять батальйону збільшити дальність ураження до 40 кілометрів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: