Німецька партія не проти викинути Меркель з крісла канцлера

Німецька партія не проти викинути Меркель з крісла канцлера

Крістіан Лінднер не проти Аннегрет Крамп-Карренбауер у кріслі канцлера

Вільні демократи готові увійти до нової коаліції

У ФРН нові переговори зі створення урядової коаліції «Ямайка» за участю Вільної демократичної партії (ВДП), блоку християнських партій ХДС / ХСС і партії «Союз-90» / «зелені» можливі навіть без проведення нових виборів.

«Якби до нас звернулися, ми б почали розмову», - заявив лідер ВДП Крістіан Лінднер в інтерв'ю виданню Der Spiegel в суботу, 5 січня.

За словами Лінднера, готовність до переговорів не є гарантією їх успішного закінчення, але «без пані Меркель стало простіше». Лідер ВДП не виключив того, що його партія погодиться з кандидатурою нового голови Християнсько-Демократичного Союзу (ХДС) Аннегрет Крамп-Карренбауер на пост канцлера ФРН.

«Ми можемо уявити як канцлера будь-якого, хто готовий домогтися в Німеччині прориву», - підкреслив Лінднер. Інтерв'ю було опубліковано напередодні традиційного партійного конгресу вільних демократів, який проходить щорічно 6 січня в Штутгарті.

Спроба сформувати урядову коаліцію за участю ВДП, блоку ХДС / ХСС і «зелених» була зроблена у вересні 2017 роки після виборів в бундестаг. Коаліційні переговори тривали близько чотирьох тижнів і закінчилися провалом після того, як вільні демократи під керівництвом Лінднера покинули їх через «брак довіри» між партнерами.

Таку коаліцію в Німеччині називають «Ямайкою» по поєднанню партійних кольорів. У консерваторів це - чорний, у ВДП - жовтий, у «зелених» - зелений, що за сукупністю відповідає кольорам державного прапора Ямайки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: